Az eseményről

Az „Új Nap - Új Remények” a futóversenyeken, illetve a Swimathon eseményeken úszás formájában már évek óta itthon is népszerű, egyre több szervezet javára milliós nagységrendű adományokat gyűjtő, úgynevezett „Követes” adománygyűjtések új formája. Az akció olyan civil szervezetek számára új lehetőség, akik szívesen indítanának ilyen jellegű adománygyűjtést, de azok, akik Követként vennének részt az adománygyűjtésben, valamilyen okból nem tudnak, vagy nem szeretnének futóversenyeken indulni, vagy úszni.

Az „Új Nap - Új Remények” tehát egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a világ 10 legnagyobb „Követes” adománygyűjtő kampánya közül 7 (!) valamilyen tematikus séta köré szerveződik.  Az Új Nap Új Remények immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre, a 2018-ban illetve 2019-ben megszervezett események során 365 adománygyűjtő Követ, 53 különböző Jó Ügy javára, összesen 52 millió forint értékű adományt gyűjtött!

A hajnali séta idei tervezett dátuma 2020 október 3. (szombat), az esemény 6 városban kerül megszervezésre: Budapesten, Debrecenben, Egerben, Pécsett, Székesfehérváron és Veszprémben.

Az eseményen való részvétel nyitott minden magyar civil szervezet számára, akik előzetesen jelzik csatlakozási szándékukat és vállalják a részvételi pályázatban megfogalmazott feltételeket.

Az esemény főszervezője a Civil Iránytű Alapítvány, a Jóügyekért.hu portál (www.jougyekert.hu ) működtetője. 

A követes adománygyűjtésről bővebb információk elérhetőek a  http://www.jougyekert.hu/hu/altalanos_ismerteto.html oldalon illetve ismertető videók formájában a Civil Iránytű Alapítvány Youtube csatornáján.

Mottónk: "Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt." (Sir Bernard Williams)